Dames 2 wedstrijdverslag 01-12-2017

Vrijdagavond 1 december vertrok D2 naar Alblasserdam om daar tegen Smash’66 D3 een wedstrijd te spelen. De rit er naar toe bleek al niet goed te gaan. We stonden bijna bij de Mc Donalds ipv de Blokweer ?. Dit kwam door een wegafsluiting en niet omdat we trek hadden ?. Eenmaal aangekomen op bestemming moest er na het omkleden nog even geplast worden. Aangezien wij nog wisten van de vorige keer dat de wc niet zo fris was en ’t water na ’t doortrekken alle kanten opspatte, besloten wij in de kamer van de scheidsrechter te gaan plassen. Hier werd nog door iemand geprobeerd om de scheidsrechter om te kopen door haar shirt omhoog te doen ?. De warming up verliep vrij soepel, al werd er regelmatig een opmerking gemaakt over de te harde of te zachte ballen. Met Femke als invaller en Nikki voor nood op de bank stelden wij ons op voor de 1e set. De scheidsrechter (welke wij al eerder gehad hadden) is nog wat van de oude stempel en noteerde netjes de opstelling van beide kanten (iedere set opnieuw ondanks zelfde opstelling aan onze kant ?). Hij nam niets aan en deed ’t op zijn eigen manier. De 1e set werd er wat gerommeld en moesten we nog een beetje warm worden. Een verlies van 13-25. Snel vergeten en door naar de volgende. Dit konden wij beter en na een peptalk van coach Anja stapten wij snel weer het veld in. Na een aantal punten bleek de tegenpartij volgens de scheids niet goed te staan. Dit leverde veel, erg veel verwarring bij ze op waar wij dankbaar misbruik van wisten te maken; 21-25. Hoppa, en door.. Wederom is de tegenstander vaak in verwarring en stonden wij sterk te spelen. Leuke rally’s en door de gaten te vinden, wisten wij de punten te maken. Ook de 3e set wonnen we met 19-25. De scheidsrechter bleken wij toch redelijk in ons voordeel te hebben overigens (zou ’t shirt omhoog dan toch geholpen hebben ?). Als wij na een time out van de tegenstander ’t veld snel (bewust) weer in gingen, floot hij bv direct dat zij ook moesten komen. Daar hebben wij dan ook dankbaar gebruik van gemaakt ☺️. De 4e set begint.. we willen geen 5e set, wij willen winnen! Daar werd hard voor gewerkt. We stonden 7 of 8 punten voor, maar… shit, we staan bijna weer gelijk. Nu wordt het nog spannend ook ?. De 4e set werd afgesloten met 24-26. Een 1-3 overwinning voor D2 ?.

Met deze overwinning erbij weet D2 al “ruim” voor de winterstop de 10 punten binnen te halen!! Op naar de 20 ?!!