De trouwe supporter

We hebben bij Via meisjes A te maken met een supporter, die anoniem berichten instuurt.
We hopen er achter te kunnen komen wie onze trouwe supporter is…

10 februari 2018

Beste Meiden A van VIA

Ja hoor, ik was weer paraat, na de laatste wedstrijd te hebben moeten missen door perikelen met de Zundap van de overbuurman, trouwens weer helemaal hersteld, zie foto:                                                              

 

Thuiswedstrijd tegen Next Volley uit Dordrecht op 10 februari 2018.

Gelukkig, iets meer publiek, nog lang niet genoeg voor jullie niveau, maar toch het begin is er.

Ik zie trouwens nooit iemand van VIA Dames 1 ( behalve Jo want die is er altijd) terwijl een aantal van jullie hun trainingen aanvullen en ook regelmatig meespelen, das weer een dikke “jammer” en gemiste kans.

Goed de wedstrijd dan tegen de Dordtenezenaren:

Oeps de eerste set, volgens mij heerst er bij jullie een eerste set virus of beginnen jullie gewoon 10 punten later dan tegen jullie tegenstander, voor jullie er erg in handen stond het 13-25. Maar ja dat kan gebeuren op naar de volgende (2e)set:

Ik viel van verbazing van mijn stoeltje, dit was de beste set die ik jullie ooit heb zien spelen, Next Volley was echt kansloos, jullie lieten ze alle hoeken van het veld zien, alle aanvallers scoorden er lustig op los, de pass liep als een trein, goede opslagen: dus veel servicedruk. Kortom toppertjessssssssssssss! Dik verdiend met 25-14 gewonnen.

Ik ging er dus maar eens goed voor zitten want dit zou wel eens de eerste winstpartij in de hoofdklasse kunnen worden. In de derde set ging het gelijk op, goed niveau, er werd nog een onwaarschijnlijke bal verdedigd door Samantha en Femke wat een prachtig punt opleverde. Aanvallend bleef Iris lekker via het blok scoren, dat gaat steeds beter, dus het liep goed, maar Next Volley gaf goed partij. Als jullie niet direct scoorden dan deden zij een poging waardoor leuke ralley’s ontstonden. Er ontstond nog wat paniek bij Hannah, volgens mij ook al in de tweede set, haar kleding was niet helemaal op orde, zij was echter de enige die het in de gaten had.

Tot een stand van 18-18 ging het gelijk op, echter vanaf dat moment ging het mis, jammer hoor 21-25.

Dus herkansing in de 4e set: Deze set verliep geheel conform de 3e set, jullie speelden goed, niet top maar deden goed mee en bleven gelijk oplopen met Next Volley. Weer kwam de 18-18 op het bord en jullie liepen uit naar 20-18 waarbij ik met opmaakte voor de beslissende 5e set, maar helaas het ging toch nog mis, bij 20-22 voerde jullie coach nog een rare wissel uit, en dat hielp ook niet echt. Verloren met 22-25.

Maar meiden: Geef nooit op, ik zie duidelijk vooruitgang, jullie kunnen dit niveau makkelijk aan alleen moeten jullie daar zelf nog in gaan geloven!

De volgende wedstrijd is op 10 maart om 11:00 tegen Kraftwell Symmac uit Roosendaal, de topper in deze klasse.

Ik durf nu al te voorspellen dat jullie in deze wedstrijd voor een verrassing gaan zorgen, ik voel het aan mijn water.
Kom op Viagranen, kom eens aanmoedigen en neem toeters en trommels mee!

Ik zal zeker proberen er te zijn.

Jullie  enige echte geheime en trouwe supporter.

3 februari 2018

Hallo meiden van VIA,

Jullie hebben mij natuurlijk ontzettend gemist de laatste weken, dat begrijp ik hoor, een goede analyse van de wedstrijden die jullie spelen is onontbeerlijk, er zijn jammer genoeg niet zoveel mensen die dat goed kunnen.

Sorry nu draaf ik alweer een beetje door, ik moet natuurlijk bij het begin beginnen:

                                               NAAR DE AOGEN IN BREDA OP 3 FEBRUARI 2018

Ik had natuurlijk gerekend op een uitnodiging om mee te kunnen rijden, want zoals gezegd het is nogal ver fietsen naar Breda. Sorry dat ik jullie uitnodiging waarschijnlijk heb gemist, dus niet getreurd, op tijd uit bed en de brommert (Zundap) van de overbuurman geleend.

Toen ik richting Breda vertrok motregende het al een beetje, en het begon alsmaar harder en harder te storten, binnen 10 minuten was ik verkleumd en z…k-nat. Maar ja als trouwe supporter heb je het er voor over.

Bij Nieuwendijk aangekomen reed ik heel stoer met de Zundap van de overbuurman door een diepe plas, want nat was ik toch al, wat denken jullie: die plas was iets dieper dan ik dacht en natuurlijk plat op mijn snufferd over het zoab geschuurd. Kop kapot, Zundap kapot en de overbuurman boos. Tot overmaat van ramp kon ik natuurlijk jullie wedstrijd niet meer halen. Tja dat was dus een duidelijke jammer maar helaas.

Tot mijn grote verbazing verscheen er echter wel een analyse van jullie trouwe en geheime supporter of Feestboek, dat was ik dus niet, dit is een goedkope imitator die plagiaat pleegt en duidelijk geen verstand van volleybal had. Jullie echte geheime en trouwe supporter zou dit soort onzin niet opschrijven, hij kende jullie namen niet eens. Als trouwe supporter hoor je op de hoogte te zijn van de details.

Maar goed, uit het verslag begreep ik dat jullie hadden verloren, jammer hoor.

De volgende wedstrijden zal ik proberen er weer te zijn hoor.

Tot slot, om een tipje van de sluier op te lichten over mijn identiteit onderstaand een foto van mijn favoriete huisdier.

30 januari 2018

Hallo meiden A van VIA

Pfff, dat heeft wel erg lang geduurd voordat jullie het veld weer in konden, zat me er al weken op te verheugen.

Ik heb ondertussen ook een paar van jullie trainingen bezocht, had een prima uitzicht daarboven achter die ramen. Lastig is natuurlijk wel dat je dan de Arkelenaarse Bladbazers en trommelaars er ook gratis bij krijgt.

Maar goed, bij het begin beginnen want anders vergeet ik de helft. In het geruchten circuit bij VIA ( jazeker het geruchtencircuit bij VIA, dat is luid en duidelijk aanwezig, met name een aantal van jullie moeders laten zich regelmatig horen) ving ik op dat mijn rapportage niet altijd volledig wordt begrepen en ontvangen, het klopt ik ben nogal direct en ik schrijf op wat ik zie, wel met een vrolijke klinkslag en nooit vervelend of beledigend bedoeld. Het spijt me dan ook als er iemand is die zich onheus bejegend voelt waarvoor mijn oprechte excuses. Ik zal dan voortaan ook mijn verslagen wat minder persoonlijk maken, bij problemen kunnen jullie je altijd melden bij:……………………. (ik ben en blijf voorlopig natuurlijk de trouwe en geheime supporter)

Ik heb een babyfoto bijgesloten wat natuurlijk een groot deel van mijn identiteit onthuld, met name de toen al aanwezige intelligente blik zal wel opvallen.

Maar goed, de wedstrijd tegen de Agen uit Breda (ze waren niet nieuwsgierig) die best een beetje konden ballen hoor. Ik miste Hannah, ik hoorde dat ze een dubbele Rietberger met haar scooter heeft geprobeerd te maken, dat is gelukt, echter haar knie vond het minder geslaagd (sorry doe ik het weer) Met name in de eerste set werden jullie volledig weg geserveerd, binnen de kortste keren stonden jullie al met 10-2 achter. Jullie coach stond een beetje zielig aan de kant te kijken en was volgens mij ook even het spoor bijster. Op het moment dat jullie het in de gaten kregen was het echter al te laat 15-25.

Maar ja dat kan gebeuren natuurlijk, dus met goede moed op naar de tweede set, de Agen bleven heel vervelend serveren, jullie kregen er iets meer grip op maar nog lang niet voldoende, de Agen blokten en scoorden wel met smashes als jullie dat niet deden, ( dat was even vervelend want  dat hebben jullie in de eerste helft niet zoveel mee gemaakt) 17-25, conclusie: 0-2.

De moed niet opgeven en naar de derde set toe:

Jullie coach speelde volgens mij weer eens even voor fluitketel, volgens mij begon hij jullie te slaan, ik denk dat jullie wel onder de blauwe plekken moeten zitten, de stoom kwam uit alle kieren en gaten (sorry doe ik het weer). Maar het leuke was:

HET HIELP WEL!!!!

Er werd goed gepasst door Samantha, Merel begon aanvallend te scoren, Ymke en Femke stonden goed te serveren, Iris scoorde via het blok, Jette stond lekker te verdelen, resultaat 25-20

YES, YES, YES, het eerste punt binnen en gewoon volledig verdiend.

Op naar de vierde set om de Agen eens even lekker op te gaan rollen, en dat lukte aanvankelijk prima, Merel scoorde een paar maal met een ingehouden aanval, Ymke bleef lekker gaan, Iris koos voor een verstandige oplossing voor haar service, kortom het liep lekker tot aan de voorsprong van 24-20, een kwestie van het laatste puntje nog even binnen tikken en dan op naar de vijfde set. Maar jaaaahh……………. dat liep toch nog even anders, blinde paniek, de ene fout na de andere, er ging geen bal meer goed: 24-26 en 1-3.

Maar meiden ik ben toch trots op jullie hoor, lekker gespeeld, goed gevochten en een leuke wedstrijd, dat smaakt naar meer.

Zoals jullie lezen begin ik jullie namen al redelijk goed te kennen, nog even een vraag, kan ik mee rijden volgende week naar Breda want dat is toch wel een eind fietsen?

Als ik niets hoor dan redt ik het ook wel hoor, dan leen ik gewoon de brommert van de overbuurman, die heeft nog een oude Zundapp.

Bij de volgende thuiswedstrijd op 10 februari om 11:00 tegen Next Volley reken ik op wat meer supporters, topwedstrijden en dan maar 8 mensen die jullie aanmoedigen is wel erg minimaal, in de andere zaal waren een aantal kleuters aan het gymnastieken op de ongelijke brug met edele leggers of zo-iets, trokken meer publiek.

Dus lezers van deze publicaties van de trouwe en geheime supporter:

LIKEN OP FACEBOOK, GA OOK NAAR DE VIA WEBSITE VOOR ANDERE WEDSTRIJDVERSLAGEN EN

MINIMAAL AANWEZIG ZIJN OP 10 FEBRUARI OM 11:00, ook de overige VIA teams kunnen wel wat steun gebruiken.

 Jullie trouwe en geheime supporter

18 december 2017

Beste Meiden A van VIA,

Jullie dachten natuurlijk dat ik er niet was zaterdag, maar ik was er echt wel! Ik zal gedurende het seizoen beetje bij beetje mijn identiteit bekend maken, onderaan al een foto wat jullie zeker al een indruk geeft. Had wel even een probleempje want er zaten maar 2 Arkelenaren op de tribune dus dat zou wel een beetje opvallen als ik daar bij zou gaan zitten, maar laat ik bij het begin beginnen:

Het was zaterdagmorgen prachtig weer, klein zonnetje, en ik was toch wakker, dus ik dacht: weet je wat ,ik stap op de fiets en peddel naar Sliedrecht om de laatste wedstrijd van de meiden te gaan bekijken, ze zijn tenslotte niet voor niets kampioen geworden en supporter ben je door dik en dun, ook bij de laatste wedstrijd als er niets meer op het spel staat.

Zo gezegd, zo gedaan, maar jullie raden het al, nog maar net onderweg begint het te regenen en te hagelen, dus tot op mijn onderbroek nat en natuurlijk ook nog een lekke achterband gekregen, geen huizen in de buurt en de tijd drong, dus doortrappen maar. Ik kan jullie verzekeren dat dit gehobbel geen pretje voor mijn aambeien was. In Sliedrecht aangekomen de fiets bij de fietsenmaker achtergelaten en het laatste stukje gelopen, ik was binnen, en nog op tijd ook want jullie waren aan het inspelen.

Maar ja, zoals geschetst, een probleempje, maar 2 supporters op de gehele tribune (ook die man die vorige week een praatje heeft gehouden, maar daar straks meer over) dus maar op de midden-tribune aangeschoven en ik kon vanaf de midden-tribune jullie ook prima volgen. Wel aardig volk hoor die Sliedrechtenaarders, heel vriendelijk, je blijft wel steeds groeten en Hallo zeggen want dat doen zij ook, in elke zin zeggen ze wel 3x Hej!

Ik zat even te tellen en kwam maar tot 6, nog eens tellen en nog eens, maar het bleven er 6, na een goede analyse bleek Frommelke er niet te zijn, dat was raar, ziek misschien? Dus na afloop even naar Arkel gebeld en daar wisten ze hoe het in elkaar stak:

Ze moest naar school, en daar begrijp ik toch helemaal niets van, als je kunt kiezen tussen een potje volleyballen en naar school, dan wist ik het wel. Maar ja misschien had ze wel een “her” voor haar strikdiploma en dat gaat voor.

Goed het volleyballen dan:

Ik zag al snel dat Hananana ging setupperen, en dat deed ze heel aardig hoor, Symke zag nog een beetje bleekjes, Meesje timmerde er aardig op los, die met die bloemennaam sloeg regelmatig uit of maakt een hele rare beweging bij de opslag waarna de bal in het net verdween. Samantinus stond aardig te verdedigen, sloeg daarna echter de opslagen regelmatig tegen de achterste muur, oftewel uit! Jetje speelde af en toe voor stervende zwaan en scoorde zelfs een keer aanvallend,  maar er werd wel gewoon gewonnen hoor met 3-1.

Het was geen grootse wedstrijd, had ik ook eigenlijk wel kunnen verwachten, er stond niets meer op het spel en de Arkelse aanhang liet het ook stevig afweten.

De coach van de tegenpartij zat nog in zijn slaapzak op de bank, die heeft hij ook de gehele wedstrijd niet uitgetrokken, bij een time out kwam hij al gapend overeind, of hij dan iets te melden had kon ik echter niet horen.

Die van jullie wel, dat kleine ventje, volgens mij ontplofte hij bijna toen jullie de derde set verloren, ik zag de stoom uit zijn oren komen, maar ja hij staat zich in ieder geval wel overal mee te bemoeien, of dat echter altijd verstandig is?

Kortom, gewoon 4 punten mee naar Arkel en ongeslagen kampioen, heb nog wel de NEBOVO gebeld want de setstanden klopten niet op de site, in de derde set hadden jullie 18 punten gescoord en geen 16, maar helaas de voorzitter van de NEBOVO zat net te lunchen, heb daarop de telefoniste er van langs gegeven en die zou het doorgeven aan de voorzitter, heb daarna nog 3x gebeld maar ze nemen de telefoon niet meer op, zullen al wel met kerstvakantie zijn.

Oh, ik zou het bijna vergeten, die man van dat praatje van vorige week en die ingeslikte wedstrijdbal na afloop van de wedstrijd, zat wel weer op de tribune hoor, dat is ook wel een heel trouwe supporter. Nu begreep ik ook gelijk wat zijn functie is; hij liep namelijk tussen de sets met flessen te slepen, hij werkt waarschijnlijk in het emballage hok bij de EM-TE want zijn werk is zijn hobby en daar gaat hij zaterdags gewoon mee door.

Goed meiden ik ga nu stoppen, wens jullie allemaal, jullie coach en alle andere VIA-GRANERS prettige

Kerstdagen een gezond, voorspoedig en sportief 2018 toe, ik kom zeker weer kijken en hoop dan op wat meer supporters uit Arkel want dat hebben jullie verdiend en echt nodig in de volgende speelhelft.

Jullie trouwe en geheime supporter.